Provincieraardsverkiezingen 2018

Maarten Tavernier
LIJSTTREKKER PROVINCIE REGIO KORTRIJK-ROESELARE-TIELT

De afgelopen jaren zette ik mij in om het leven van de West-Vlaming aangenamer te maken. Door ervoor te pleiten de wandel- en fietsinfrastructuur te verbeteren en uit te breiden. Om de open ruimte te beschermen. Meer aandacht te hebben voor natuur binnen en buiten de provinciedomeinen. In te zetten op een leefbaar inkomen voor de familiale landbouwer in plaats van grootschaligheid en industrialisering.
Door te ijveren voor een actief klimaatbeleid. Onze ligging aan zee maakt dit tot een extra uitdaging, maar biedt ook economische troeven om jobs te creëren. Waarbij we inzetten op propere energie en een groene economie die producten maakt in plaats van ze alleen te vervoeren.

Kies jij ook voor een groener provinciebestuur? Ik sta klaar om mij daar nog eens 6 jaar voor in te zetten.

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012