Provincieraardsverkiezingen 2018

Klaas Ysebaert
10DE PLAATS PROVINCIE REGIO KORTRIJK-ROESELARE-TIELT

Als zelfstandige vind ik de evolutie naar flexi-jobs geen goede zaak. Het trekt de waarde van àlle werk naar beneden, en knabbelt aan de sociale zekerheid van zowel werknemers als zelfstandigen.

Landbouw dient té vaak als hefboom om grond te bebouwen, waarna de gebouwen een residentiële of andere nietlandbouwfunctie krijgen. Strengere regels over functiewijziging zijn nodig voor het landschap én voor beginnende boeren.

Windmolens zijn nodig in de energie-transitie. Buurtbewoners delen in de nadelen, maar moeten altijd kunnen participeren in de voordelen.

Kies samen met mij voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere provincie.

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012