Groen! Wevelgem herwaardeert trage wegen

25/10/2008

Groen! Wevelgem wil de trage wegen in de gemeente toegankelijk en aantrekkelijk houden. Om deze vraag kracht bij te zetten, werden 11 van die anonieme trage wegen omgedoopt tot Brouwerijpad, Bakkerspad, Ballokpad, Ter Couterepad, Sportsteeg, Koffiepad, Tramstatiepad, Posthoornpad, Marremgoedpad, Neerbeekpad en Leeuwkesweg.
Carlo De Winter geeft meer uitleg bij de actie:"Waarom zouden trage wegen anders behandeld moeten worden dan gewone wegen? Ze zijn volgens ons even belangrijk en daarom hoort daar ook een straatnaambordje bij. We vragen aandacht voor de veld- en buurtwegen waarvoor het bestuur of de bewoners niet altijd voldoende waardering hebben. Op sommige landelijke wegen schuiven landbouwers elk jaar een stukje op en nog andere trage wegen worden gebruikt om grasmaaisel of ander afval te deponeren. Het zijn nochtans verbindingen die ingericht zijn voor zachte weggebruikers. Sinds kort hebben alle gemeenten geüpdated digitaal kaartmateriaal met alle buurtwegen en dus alle troeven in handen om die de nodige aandacht en onderhoud te geven."
Groen! wil dat alle trage wegen behouden blijven en dat er opgetreden wordt bij het onwettig afsluiten ervan.

Enkele foto's:
Posthoornpad
Noël Stockman en Rik Joye aan het Marremgoedpad
Noël Stockman, Carlo De Winter en Vicky Coudenys aan het Brouwerijpad
foto: xaco (De Zondag)

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012