Motie Groen rond statiegeld na 3 jaar toch gerealiseerd

24/05/2018 - Persmededeling provincieraadsfractie

blikjeOp de provincieraad van donderdag 24 mei staat de aansluiting van het provinciebestuur bij de Statiegeldalliantie op de agenda.

Groen juicht het toe dat deze stap gezet wordt. Het is ook logisch, nadat al heel wat West-Vlaamse gemeentes (37 van de 64), van alle politieke kleuren, aangesloten zijn bij de Statiegeldalliantie. Ook de gouverneur heeft zich ondubbelzinning uitgesproken als voorstander van statiegeld. De Statiegeldalliantie heeft ervoor gezorgd dat de maatschappelijke druk om kleur te bekennen in dit dossier verhoogd werd.

De timing is toevallig net 3 jaar nadat Groen al een motie voorstelde in de provincieraad met de vraag aan de Vlaamse Overheid om statiegeld in te voeren. Toen werd dit door de meerderheidspartijen niet goedgekeurd.

Tijd brengt blijkbaar raad en nu is toch het inzicht gekomen dat de problematiek van het zwerfvuil zonder deze maatregel niet vooruit raakt. Beter laat dan nooit.

We hopen dat voor dit dossier ook in het Vlaams Parlement snel een meerderheid gevonden wordt.

Maarten Tavernier
provincieraadslid Groen

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012