Groen wil Vlaamse gamehub naar Kortrijk brengen

19 Mei 2022

Groen wil Vlaamse gamehub naar Kortrijk brengen

De beste locatie voor de geplande Vlaamse gamehub? Volgens de West-Vlaamse Groene fractie is dat Kortrijk. De stad beschikt namelijk over de beste gameschool ter wereld. Uit een vraag aan de gedeputeerde blijkt dat ook het provinciebestuur vragende partij is.

“De gamesector in ons land wint alsmaar aan belang. Zo steeg het aantal bedrijven tussen 2017 en 2020 van 65 naar 84. Een fikse toename. Zo’n hub kan ons nog sterker op de internationale kaart zetten”, vindt Groen-provincieraadslid Veerle Dejaeghere.
“Net daarom is het belangrijk om goed na te denken over de best geschikte locatie. Dan kan je niet om Kortrijk heen. De hogeschool Howest werd al drie keer uitgeroepen tot ’s werelds beste gameschool, dankzij de opleiding ‘Digital Arts & Entertainment’. Daarmee is Kortrijk het kloppend hart van onze nationale gamesector.”

Ook provinciebestuur vragende partij
Daarmee is het provinciebestuur het eens. Dat blijkt uit een vraag aan de bevoegde gedeputeerde Jean de Bethune. “Er is een nauw contact met hogeschool Howest om die gamehub hierheen te krijgen. Er wordt zelfs nagedacht over een nieuwe financiële subsidie voor West-Vlaamse ondernemers die een gamebedrijf opstarten”, kwam Veerle Dejaeghere te weten.

“Fantastisch nieuws natuurlijk, want de gamesector is niet alleen erg innovatief. Ook het economisch belang ervan valt niet te onderschatten. Dat West-Vlaanderen zo’n unieke rol speelt in dat verhaal maakt van Kortrijk een echte droomlocatie voor de gamehub.”

Vlaamse gamehub
De Vlaamse gamehub werd afgelopen maand officieel voorgesteld tijdens het FACTS-festival in Gent. De hub wordt het kloppend hart van de Vlaamse gamesector. Ontwikkelaars zullen er kunnen samenwerken en ideeën uitwisselen.
In Finland en Nederland bestaan soortgelijke hubs al. Ze geven de lokale gamesector vaak een flinke duw in de rug. Daarom gelooft Groen sterk in een soortgelijk project in Vlaanderen. Dit najaar zou dat uitgerold moeten worden

Veerle Dejaeghere,
provincieraadslid Groen