Oplossing voor fietssnelweg F35 tussen Zarren en Diksmuide op komst

25 Februari 2021

Oplossing voor fietssnelweg F35 tussen Zarren en Diksmuide op komst

Provincieraadslid Herman Lodewyckx stelde vandaag in de provincieraad een mondelinge vraag over het aanslepende dossier van de fietssnelweg F35 die er tussen Diksmuide en Zarren zou moeten komen op het grondgebied van de deelgemeente Esen.

In het antwoord van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe kwam het goede nieuws dat er een doorbraak op komst is: er is (eindelijk) een compromis bereikt met de betrokken partijen als de NMBS/Infrabel, Agentschap Natuur en Bos, Vlaamse Milieumaatschappij, polderbestuur,... Er is een tripartite samenwerkingsovereenkomst tussen stad Diksmuide, de provincie en Infrabel waarbij financiële afspraken en planning en oplijsting van de grondverwerving worden gemaakt. Hierbij wordt de Hooiweg niet afgesloten en kan 90% van het fietstraject gerealiseerd worden zonder menging met autoverkeer. De stad Diksmuide zal als trekker van het dossier dan ook een studieproject opstarten. Een eerste ontwerp wordt nog dit jaar voorzien.

Herman Lodewyckx (Groen): "Dat is uiteraard goed nieuws voor de vele fietsers die momenteel langs de N35 naar school of werk rijden en soms risico's lopen door het zwaar verkeer langs deze weg. Hopelijk gaat het dossier nu vlot vooruit."

Herman Lodewyckx
provincieraadslid Groen